Hae sivuilla

Järjestetty jätteenkuljetus

Jätelaki ja kunnalliset jätehuoltomääräykset velvoittavat jokaista yksittäistä kiinteistön haltijaa liittymään järjestettyyn jätteenkuljetukseen.

Pohjanmaan jätelautakunnan ja Ekoroskin yhteisellä toimialueella toimii asuinkiinteistöiden jätteenkuljetus kiinteistön haltijan järjestämänä, eli kiinteistöittäinen jätteenkuljetus. Kiinteistöittäinen jätteenkuljetus tarkoittaa, että kiinteistönhaltija sopii suoraan paikallisen jätteenkuljetusurakoitsijan kanssa kiinteistön jäteastian sekä lietekaivojen tyhjennyksistä.

Kiinteistöittäiseen jätteenkuljetukseen voidaan myös liittyä olemalla yhteistyössä yhteisellä jäteastialla. Tämä tarkoittaa, että kahdella tai useammalla lähellä toisistaan sijaitsevilla kiinteistöllä on yhteinen jäteastia kotitalousjätteelle, annettujen ehtojen mukaan. Myös vapaa-ajan asunnoilla voi olla yhteinen jäteastia.

Vapaa-ajan asunnot poikkeavat yllämainitusta, koska liittymisvelvollisuus toteutuu pääsääntöisesti kunnan järjestämänä jätteenkuljetuksena, Ekoroskin vapaa-ajanasutusalueilla ylläpitämien jäteastioiden kautta. Ei ole kuitenkaan poissuljettua, että vapaa-ajan asunnolla joka sijaitsee alueella missä Ekorosk vastaa kotitalousjätteen keräämisestä, on oma tai yhteinen keräysastia jonka tyhjentää sopimuksen mukaisesti paikallinen jätteenkuljetusurakoitsija.

Alla olevassa .pdf-dokumentissä tietoa jäteastiatilavuuksista omakotitaloille

Jäteastiatilavuudet omakotitaloille (taulukko) [457.2 kB]

Alla olevassa .pdf-dokumentissä tietoa taloyhtiöiden jäteastioista.

Taloyhtiöiden jäteastiat (taulukko) [370.0 kB]
ekoso-logo-inv.png

Ota yhteyttä

Puhelin

(06) 786 3737

Sähköposti

info(a)ekoso.fi

Postiosoite

Pohjanmaan jätelautakunta

PL 41

68601 Pietarsaari

Suomi

Käyntiosoite

Koulukatu 25-27 C

Pietarsaari

TIETOSUOJASELOSTE

» Tietosuojaseloste (pdf)