Hae sivuilla

Vaihtoehto paperisille biojätepusseille

Päivitettyjen jätehuoltomääräysten mukaan tulee asumisessa syntyvä biojäte laittaa paperipusseihin tai vaihtoehtoisesti biohajoaviin pusseihin, jotka noudattavat EN 13432 standardia, 19.7.2023 alkaen.

Biohajoavilla pusseilla, jotka täyttävät EN 13432 standardin tarkoitetaan biojätteelle tarkoitettuja pusseja, joita on valmistettu tärkkelystä tai biomuovista ja jotka hajoavat biokaasulaitoksen mädätysprosessissa, ilman että mädätysjäännökseen jää mikromuoveja tai muita haittaa biokaasulaitokselle.

HUOM! On kiellettyä käyttää biomuovisia biojätepusseja, joita puuttuu sertifiointi EN 13432 standardilla, koska tämän kaltaiset biopussit pilaavat koko mädätysprosessin biokaasulaitoksissa tukkimalla koneistoa ja muodostamalla hyytelömäisiä paakkuja mädätysmassaan. Muoviset biojätepussit ilman EN 13432 standardia soveltuvat ainoastaan käytettäväksi elintarvikejätteen kompostoinnin yhteydessä.

Hyväksytyissä tärkkelyspohjaisissa tai biomuovisissa biojätepusseissa on aina merkintä EN 13432, joko kaupan hyllyssä olevassa myyntipakkauksessa tai nettikaupan tuotekuvauksessa.

– POHJANMAAN JÄTELAUTAKUNTA

ekoso-logo-inv.png

Ota yhteyttä

Puhelin

(06) 786 3737

Sähköposti

info(a)ekoso.fi

Postiosoite

Pohjanmaan jätelautakunta

PL 41

68601 Pietarsaari

Suomi

Käyntiosoite

Koulukatu 25-27 C

Pietarsaari

TIETOSUOJASELOSTE

» Tietosuojaseloste (pdf)